Sæsonen er snart i gang..

OK, måske ikke helt i gang, men vi nærmer os med hastige skridt første stævne i Nyborg, hvor der allerede er 24 tilmeldte !

I dag søndag d. 10 marts var vi 5 OK joller i Fjorden og træne, så vi kan blive HELT klar til vi går i gang med sæson 2019 🙂

Lene, Steen, Thomas G., Jesper B. og Bo nød det fine forårsagtige vejr i fjorden, hvor der måske var 6 ms (Jensen skala, ikke Bendix skala). Der blev i hvert tilfælde hængt godt i gennem i Amigo, ja ja altså så godt en utrænet gammel halv tyk mand nu kan det 🙂

Vi havde taget en prøve bøje med ud, som vi selv kan droppe. Det er beskrevet andet steds på denne blog, men ideen er at have en bøje som nemt kan spændes fast til masten. Det virkede faktisk rigtig fint. Den var nem at sejle med og sætte i og tage op. Længden af snoren kan nemt justeres på et frølår på bøjen, så man ikke skal binde. Eneste problem var at vi skal øge kontra vægten, så bøjen kan stå op. Det bliver rettet til næste udgave 🙂 Når bøjen virker tilfredsstillende, så laver vi to mere af samme slags og kan derefter altid lægge en op-ned bane ud med start. En har så en fløjte og sætter starten igang, mens han selv starter.

Jeg fik et billede tilsendt af Per Hansen, det er dog taget lidt langt væk fra, men man kan dog skimte bøjen foran masten 🙂

Per var i øvrigt nede og overlevere sin jolle til en køber fra Korsør. Han vil fremover koncentere sig om sin tur båd. Tak for denne gang Per, det var rigtig hyggeligt, håber vi ses på vandet en anden gang 🙂

I dag lavede vi nogle harestarter og lange opkryds til rævekrogen. Der var lidt problemer med at få afviklet hare starterne ordentligt. Jesper og jeg havde efterfølgende en snak med Lene på land, som havde nogle forslag til ændringer til at forbedre harestarterne. Jeg foreslår vi lige tager en snak inden vi tager på vandet næste gang og få lagt fast, hvordan vi gør det bedste muligt.

En anden ting vi skal have snakket om er hvordan man sejler i fjorden. Er man der for at træne fart eller er vi i ren kapsejlads mode ? Hvis vi er der for at sejle ren kapsejlads, så er det fint at tage på fløjen hvis venstre knæ siger det er rigtigt, MEN man får ikke så meget ud af det, hvis man gerne vil træne speed. Fjorden er som fjorde nu er, vinden svinger frem og tilbage og nogle gange uden egentlig grund.. Jeg tænker at træningen bliver bedre her i opstartsfasen, hvis man bliver mere sammen og tester fart. Hvis man er kommet for langt foran, kan man sagtens falde bag om andre for at “starte forfra” og nulstille.

Efter nogle opkryds tog Lene, Thomas og Steen ind og Jesper og jeg tog et opkryds mere, simpelthen fordi det var alt for godt sejlvejr 🙂

Jeg ved ikke med jer andre, men jeg havde en helt fantastisk dag på vandet 🙂

/Bo

Comments

  1. Lene Skovsgaard

    Det var en god dag på vandet. Enig i, at det kunne være fint, at aftale, hvad vi gerne vil træne inden vi går på vandet. Jeg brugte den halve time jeg var på vandet alene til at øve vendinger. Det er en af mine udfordringer.

Leave a Comment